In de nacht van 9 maart 1945 beschoten Engelse vliegtuigen het Verenigingsgebouw aan de Eperweg, schuin tegenover het huis van Aalt Bosch aan de Eperweg 65. In dit gebouw zaten Duitsers ingekwartierd. Afgezwaaide kogels raakten bij deze beschieting de woning van Aalt Bosch. Broer Gerrit Jan Bosch werd daarbij getroffen in zijn heup en raakte ernstig gewond. Hij kon niet naar een Zwols ziekenhuis worden vervoerd vanwege de gebombardeerde IJsselbrug. Met paard en wagen en op stro werd Gerrit Jan Bosch naar het noodhospitaal in Nunspeet gebracht. Gerrit Jan Bosch is daar 41 dagen verpleegd, maar overleed alsnog aan zijn verwondingen. Een bacteriële infectie en een daaropvolgende bloedvergiftiging werden hem fataal. Zijn overlijden was in de avonduren van 19 april 1945.
Heel bijzonder is dat Gerrit Jan Bosch nog op 12 april 1945 is getrouwd met Sara Magdalena Fidder (1918-1974) uit Nunspeet. De huwelijksvoltrekking vond plaats in het noodziekenhuis aan de Eperweg 101 in Nunspeet. Sara was op dat moment zwanger. Een week later stierf Gerrit Jan Bosch aan zijn ernstige verwondingen. Op dezelfde dag werd de Noordwest-Veluwe bevrijd door de Canadezen en de Engelsen. De vlaggen gingen uit, maar niet bij de familie Bosch. Hun zoon was juist op deze bijzondere dag stervende.
Op 21 september 1945 beviel Sara Magdalena Fidder in haar ouderlijk huis aan het Westeinde 5-7 van een tweeling. De meisjes werden vernoemd naar de beide ouders: Gerrie Jeannette (Gerrie) en Jannie Magdalena (Lenie). De tweeling Gerrie en Lenie hebben nog een aantal spullen zorgvuldig bewaard als een blijvende herinnering zoals de kogel waarmee hun vader dodelijk werd verwond, een haarlok, een horloge, twee bijbeltjes, foto’s en het trouwboekje.
Collectie Gerrie van Olst-Bosch (Nunspeet) en Lenie Biemond-Bosch (Hulshorst)