Lotty Trompetter
Tijdens de oorlogsjaren vond het Joodse echtpaar Trompetter met hun dochter Lotty een onderduikadres bij de familie Stevens in Elburg. Edgar Stevens (1909-1992) woonde met zijn vrouw Betsy Johanna Wittenberg (1901-1977) in het pand Beekstraat 20. Edgar Stevens was radio-installateur en elektricien. Tijdens de oorlog was Stevens actief in het verzet.
Leon Trompetter en Roosje Montanhes
Leon Trompetter (1900-1960) had in Amsterdam een handel in korsetfournituren. Omstreeks 1924 begon hij met de fabricage van korsetten, aanvankelijk op kleine schaal met behulp van thuisnaaisters. In 1936 telde zijn bedrijf aan de Weteringschans al veertig medewerksters. Het bedrijf wilde verder uitbreiden, maar kreeg die kans niet in Amsterdam. In 1939 startte het bedrijf van Trompetter een filiaal in Venray. Kort daarna brak de Tweede Wereldoorlog uit. Tijdens de oorlogsjaren stond het bedrijf onder Duits beheer. Trompetter moest als Joodse Nederlander onderduiken. Het machinepark werd door de Duitsers grotendeels geroofd. Leon Trompetter was getrouwd met Roosje Montanhes. Op 13 juli 1926 werd uit dit huwelijk een dochter Leonora (Lotty) geboren.
Onderduikadressen
Het echtpaar Trompetter dook tijdens de oorlog onder bij de familie Stevens in Elburg. Toen het daar te gevaarlijk werd, kregen Leon en Roosje Trompetter een onderduikadres bij de familie Olthuis aan de bosrand (Onder de Bos) te Hulshorst. Nadat het in Hulshorst te gevaarlijk werd, kwam het echtpaar Trompetter door bemiddeling van Stevens terecht in Oldebroek bij oud-molenaar Helmig van de Weg en zijn vrouw Annie van Aarsen aan de Zuiderzeestraatweg (Het Zonneke). Op hetzelfde adres zat ook Sophie Northeimer ondergedoken. Zij was tot haar onderduikperiode dienstbode bij de slagersfamilie Cohen in Elburg. Op 19 april 1945 werd Oldebroek bevrijd. Het echtpaar Trompetter en hun dochter Lotty werden weer herenigd.
Wederopbouw
Na de oorlog begon Leon Trompetter met zijn bedrijf aan een wederopbouw. Op 17 april 1947 opende het bedrijf Iduna een filiaal in Uden. Naarmate de productie in Uden toenam, werd deze in Amsterdam doelbewust minder en tenslotte helemaal stilgelegd. Het bedrijf in Uden groeide geleidelijk uit tot een bloeiend bedrijf. Op 23 april 1960 overleed Leon Trompetter op de leeftijd van 60 jaar. Dochter Lotty Trompetter stierf op 9 januari 1969 in Heerenveen.